Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2009 10:33 - ОПОРОЧЕН БИЛ, ТАКА ЛИ?
Автор: gnushev Категория: Политика   
Прочетен: 3599 Коментари: 16 Гласове:
0

Последна промяна: 21.01.2009 09:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Протестът бил опорочен! Не! Това е поколението, което създадохме всички ние. И най вече онези, които се постараха да съсипят цялата система на страната. Доказано е, че човекът е отцелял защото успява бързо да се адаптира към средата, която го заобикаля. А средата в България в момента е една хищна джунгла, в която дебнат не само диви зверове, но и полудели от алчност и лакомия за власт хора. За да отцелее в такава среда, което и да е същество, трябва да бъде хищно и агресивно. Е! Какво да очакваме от младите хора, които са се родили в тази среда? Радвайте се, господа управници, че дойдоха малко и все пак решиха да не стават супер агресивни. А реално дойдоха само толкова, защото протестът все пак беше "мирен". Какво ли ще стане ако се събере народа на бунт? Мисля, че ще има доста по сериозна тълпа. И то не защото хората искат да се бият с полицията, а защото нямат време за губене да се занимават с мирни протести. Искат бърза промяна. На момента. Хората са до толкова затънали в битовите си проблеми, че едва ли имат време да проследят и емисите за мирните протести по медиите. Камо ли да отидат на такъв протест. Те до такава степен са под напрежение от все по враждебната среда, която ги заобикаля, че вече са се изродили и те в хищници, които не се доверяват на другите хищници. Но да не забравяме, че това агресивно младо поколение ще израсте. Ще се развие в тази враждебна среда, копирайки от все по-агресивните възрастни индивиди. И знаете ли какво? Ще стане, както става във филмите на ужасите. Творенито ще убие създателя си. Тоест нашите управници създали тази джунгла. И тогава ще има възмездие за стореното от тях. Да! Но вече ще бъде късно. Защото след тях ще са останали само диви зверове, които не че не искат да се превърнат в мислещо общество, а просто нямат идея как да го постигнат. Хора време е да проявим гражданска инициатива и да вземем нещата в свои ръце! Нека всеки от нас да си свърши работата така че да се гордее със себе си...


Тагове:   Опорочен,


Гласувай:
0



1. felis - Без да претендирам, че съм много наясно,
19.01.2009 11:02
но все пак един въпрос - тези млади хора, които са така агресивни и, видиш ли, им е писнало и искат промяна, дали могат да кажат какво точно искат и в какво се състои промяната?
Имат ли някакви конкретни искания, засягащи обществото, а не личния им интерес?
Позволи ми да цитирам една статия на Даниел Вълчев - "Русо счита, че "суверенитетът не е нищо друго освен упражняване на общата воля" на всички членове на обществото. Общата воля не механичен сбор от индивидуални воли - при формирането й индивидът участва не ръководен от егоистичния си инстинкт, а от своята социална същност. Подчинявайки се на общата воля, личността постига истинската си свобода в рамките на обществото."

"Народен суверенитет и политически организации в обществото"

Та всичко е в общата воля, общият интерес.

Смешката в целия този протест е, че едни са излезли на улиците заради ниските заплати, други заради пенсиите, трети са против ДПС, а четвърти - за сеира - барабар Петко с мъжете. Не са сигурни защо точно са там, ама да са там и да искат и те. Еми, ще ме извиняваш, ама е жалка картинка.
Ще цитирам един умен мъж, който описа картинката доста добре с един виц:
Струпали се 100 човека цигани пред парламента и почнали да викат:
-Искаме! Искаме! Искаме!
Излиза един от вътре и пита:
- Какво искате?
Циганите гррупово:
-Квот дадеш! Квот дадеш!


Нека протестират хората, но е редно нещата да са по-ясни. Когато искаш промяна - предлагаш варианти. Всеки може да крещи, че иска. :)

Хората са си го казали едно време - прост народ, слаба държава!
цитирай
2. prayer4eto - Ех, че популизъм...
19.01.2009 11:03
... и граматически грешки ...

Аз съм от същото онова поколение на джунглата, за което говорите. Само че кой знае защо, нито съм "до такава степен под напрежение", нито пък съмн се "изродил в хищник". Явно съм някакво много сериозно изключение ???

Ама странно - всичките ми приятели са от същия калибър като мене !!! Нещо странно има тук ...
цитирай
3. tomov8 - Ето 3 конкретни искания
19.01.2009 11:07
1) Оставка на правителството и парламента
2) Свикване на референдум за промяна на избирателната система - мажоритарна, или пропорционална
3) Пълно разследване на побоите на 14.01 и наказване на полицаите, первишили правата си
цитирай
4. nadagr - felis ,пак нашенския си скептицизъм - кога трябва и кога не трябва,
19.01.2009 11:09
в случая не ни трябва.
За протеста - да има много и разнопосочни искания,защото има много различни групи от хора със своите конкретни искания.
А много от скандиранията на 15 и 16 януари,аз също скандирах, бяха "Оставка" и "Уволнени сте!"
Вие какво искате бе ,хора?
И ако искате нещо да се промени,елате там в сряда и го кажете - високо и ясно.
цитирай
5. felis - Аз само се страхувам
19.01.2009 11:20
да не стане по-лошо.

Окей - ново правителство и парламент - кои ще са по-добри?
Тривиално, но такива моменти си припомням "Приказка за стълбата"... според мен няма човек, който да поеме властта и да не се самозабрави. И положението в най-добрия случай да си остава същото.

Дано да греша. :)
цитирай
6. gnushev - В отговор на felis. Има го и момента, ...
19.01.2009 11:23
В отговор на felis. Има го и момента, който описваш във вица. Но има и хора които имат ясни искания. мисля, че трябва да се съгласиме, че нашето общество още не е изцяло израснало да бъде "общество". Нямаме опит. За това има и доста неясни и недобре организирани действия. Но все пак то е достатъчно прогледнало за да види, че е нужна промяна, макар и да не знае точно как да стане това. Ще трябва едновременно да се учим да протестираме и да протестираме.
prayer4eto опитах се да изрязя малко по заинтригуващо мнението си , че тези хора са хванали кокала здраво и няма да го пуснат без бой и в същото време ако ние го вземем с бой, ще се превърнем в побеснели диви зверове, каквито са те, дори и да не го искаме. Иронията е, че може би това е единствения изход.
цитирай
7. анонимен - до господин gnusev
19.01.2009 12:00
За мен ти си един асоциален тип и нямаш право да гласуваш на изборите защото "не си дорасал да си част от обществото" . И не знам кой какво е дорасъл, но със сигурност всеки човек има право да живее нормален живот и на всеки му е писнало едни и същи хора да се въртят, сучат и смучат в тази държава ...
цитирай
8. gnushev - До господин анонимен. Да такъв съм!
19.01.2009 12:19
Може би съм! Ако да си социален означава да си седиш в къщи и да чакаш нещо да се промени и ако да си асоциален означава да се бория за промяна до колкото е позволено, ако означава да искам да не ме гледат в европа като просяк, ако означава че ми е омръзнало да гласувам за определен кръг мутри, които се мислят за нещо повече от нас, ако означава че искам избори за личности а не за група бандити. ако да си асоциален означава да искам едно по добро бъдеще за детето си то аз съм такъв!
цитирай
9. gnushev - Всъщност в крайна сметка мисля да ...
19.01.2009 12:28
Всъщност в крайна сметка мисля да постъпя както си е прието в нашата държава. Ще махна сръка и ще изрека вълшебните думи, от които на всички ни олеква и с които решаваме всичко "майната му на всичко" каквото ще да става!
цитирай
10. chocobon87 - felis
19.01.2009 14:54
Напълно съм съгласна с теб. Нямам какво да добавя.
Всеки си гледа само на неговото Д... да му е добре и въобще не МИСЛИ за каквото и да било друго нещо.
Въпрек и това, много ми се иска ние българите да не сме така черногледи, поне да се опитаме да бъдем по-ведри хора.
цитирай
11. анонимен - Най-после!
19.01.2009 17:54
Най-после някой да стигне до същината на проблема - децата ни са продукт на света, в който живеят. А този свят го създадохме ние - техните родители! Сега търсим под вола теле, кой на кого бил платил, кой от коя агитка бил и защо се бил бил. Търсим голямата конспирация, а не виждаме реалността - ето, това са децата ни! Вярно, не всички, много от тях са умни и възпитани, но лумпените стават все повече и тепърва ще берем горчивите плодове на безхаберието си!
цитирай
12. muse - въпрос малко извън темата
20.01.2009 00:57
някой може ли да ми каже как се пише възраст/възръст? Много ме тормози този въпрос от няколко часа и понеже нямам правописен речник реших така да пусна мухата :)
цитирай
13. анонимен - ВЪЗРАСТ
20.01.2009 09:59
ВЪЗРАСТ
цитирай
14. gnushev - ;)
21.01.2009 09:41
#12 ;)
цитирай
15. svraka - До анонимния #11
21.01.2009 21:16
Изобщо не се чувствам виновен за това че светът в който живеем е такъв. Има хора, които най-съзнателно се опитват да насочват България в тази канава. Още в първия брой на "24 часа" личеше тази преднамереност. Тогава (мисля, че беше 1990-та) те бяха единствената такава медия. Сега са цяла глутница.
цитирай
16. анонимен - Ами това е капитализма бе гнушев ли ...
25.01.2009 15:22
Ами това е капитализма бе гнушев ли си,гнусен ли си не знам там как се чете :).Ти какво очакваш и от кого?И в твоята глава са натъпкали с бръмбари и са ти промили мозъка.Ти не разбра ли,че отсега нататък все така ще живеем?Това е капитализма.Няма друго, толкова ли е трудно да се разбере.Моят баща някога казваше-човек който не приема живота си какъвто е или е пиян или луд.

"И знаете ли какво ще стане?" Е какво ще стане бе умнико? Какво ще стане?Ще събориш капитализма ли, какво? Мисли с главата и мозъчните си гънки,а не с това върху което седиш!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gnushev
Категория: Политика
Прочетен: 89047
Постинги: 29
Коментари: 109
Гласове: 177
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930